luni, 30 iunie 2014

Povestea tehnicii Quilling


O artă care a rezistat încă din timpul Renașterii și care ne fascinează prin simplitatea prin care se realizează dar totodată prin complexitatea creaților finale. Tehnica quilling ne uimește de fiecare dată.

Sursă foto: Janeausten

Și pentru că vrem să aflăm cât mai multe despre tehnicile cu care ne îndeletnicim zi de zi am ”răsfoit” despre quilling și am aflat multe și interesante. Se spune că tehnica rulării hârtiei se folosește încă din vremurile de demult, de prin perioada Renascentistă, când măicuțele și preoții italieni și francezi foloseau metoda quilling pentru a decora diverse obiecte. Mai apoi, prin anii 1800, quillingul a devenit o pasiune pentru doamnele și domnițele din înalta societate care își petreceau timpul liber răsucind hârtia, realizând astfel adevărate podoabe, sau decorații unice pentru cutii, poșete, coșuri sau alte cadouri.



Desigur că în timp tehnica a fost combinată cu alte tehnici care au dus la o arie mai largă de posibilități în ceea ce privește quillingul, precum quilling 3D, quilling combinat cu broderie sau pictura și altele.

 Sursă foto: Thestrawshop
Sursă foto: Kurlikins

Cert este că pentru a realiza o lucrare nu foarte complexă dar de mare efect ai nevoie de câteva materiale de bază: fâșii de hârtie quilling, un ac de rulat hârtia și lipici. Se fixează fâșia de hârtie în despărțitura acului, se ruleaza nu foarte strâns, se scoate rotița de hârtie de pe ac și se eliberează pentru a se deschide, fie la liber pe masă, fie într-un șablon cu diferite dimensiuni. Se lipește capătul liber de cercul de hârtie, apoi se lipesc între ele modelele și tabloul este gata.





Sursă foto: Indusladies


Modele de hârtie răsucită pentru tablouri mai complexe. Formele se realizează printr-o ușoară  îndoire a hârtiei în colțuri, în funcție de modelul dorit.

Sursă foto: Littlecircles
To be continued...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu